Siklós környéki szállások, programok, látnivalók

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Magyarország » Baranya megye » Siklós  

Siklósi Vár

  • Siklósi Vár, Siklós

  • Siklósi Vár, Siklós (2.kép)

Elérhetőségi adatok
Siklós, 7800., Vajda János tér 8.
+36 72 579 090
titkarsag@siklosivar.hu
  Szállásfoglalás a környéken »
Ismeri a szolgáltatást?
Írjon értékelést

A siklósi vár az egyik legépebben megmaradt hadászati létesítmény, s egyben az egyik legjelentősebb magyar reneszánsz stílusú építmény. A Siklósi, a Gara és a Perényi család idejében nádori székhely volt.

2009 őszén indult két ütemben a vár mintegy másfél milliárd forintos pályázati támogatásból megvalósuló rekonstrukciója.
A siklósi vár múzeumi szárnyainak korszerűsítésével többek között bemutathatóvá vált a műemlék – korábban látogatók elől elzárt – gótikus része, mely különleges üvegpadlós
megoldást kapott. Természetesen nem maradt el a Dorottya-kert, a barbakán és a kápolna rekonstrukciója sem. 2011 tavaszától egy modern látogatóközponttal kiegészült felújított és megszépült vár fogadja a látogatókat.

A vár művészeti kínálatát gazdagítják a történelmi, festészeti, képzőművészeti, megújult állandó és időszakos kiállítások. Számos szórakoztató programmal, komoly- és könnyűzenei koncerttel, nyári színházi előadásokkal várják a látogatókat. A vár ódon és felújított részei egyedülálló élményt nyújtanak. A várban találkozik a múlt és a jelen, melynek fő célja az értékmegőrzés és értékteremtés egyaránt. A siklósi vár megújult külsővel és programkínálattal várja kedves látogatóit.

Mikor? H - V: 9.30 - 19.00
Jegykiadás: 18.30-ig

FONTOS! Turisztikai tartalmat mindenki szabadon regisztrálhat, melyről az adatok között megadott e-mail cím tulajdonosát automatikusan értesítjük. A fenti adatok valódiságát a feltüntetett e-mail cím (titkarsag@siklosivar.hu) tulajdonosa eddig még nem igazolta vissza!

Ha Ön a fenti tartalom kapcsolattartója, kérjük kattintson ide!

Értékelések  Írjon értékelést

A megye további kiemelt ajánlatai

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben